sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Elämäni hamsterina

Opin virkkaamaan ennen kouluikää ja neulomaan ehkä toisella luokalla ollessani, ja siitä asti ovat puikot ja koukut viuhuneet ahkerasti. Arvata saattaa, että tänä aikana on myös lankavarastoa päässyt kertymään jonkin verran... ja nyt se on alkanut ärsyttää.

Tavoitteenani tälle vuodelle onkin neuloa vain omista jemmoista löytyviä lankoja, kunnes kaikki lankani mahtuvat olohuoneen lanka-arkkuun. En ole punninnut lankavarastoani, mutta arviolta tavoitteeseen pääseminen vaatisi ainakin parin kilon neulomista.

Helmikuun myötä alkoi Lankahamsteri-tempaus, jossa olen mukana ensimmäistä kertaa. Toivottavasti ryhmäpaine ja muiden hamstereiden kannustavat kommentit auttavat siivittämään langankulutukseni huimiin lukemiin ;)

Pari ensimmäistä hamsterityötä onkin jo valmistunut.Projekti: Aurinkolapaset (Ravelry-linkki)
Lanka: Novita Tempo, 95 grammaa
Puikot: 4.5mm

Nämä lapaset valmistuivat nopeasti, jo ensimmäisen hamsteripäivän aikana ja kuluttivat melko tarkasti yhden kerän Tempoa, lankaa jäi jäljelle noin metri. Väri on aivan upea ja tuo auringon pilkahduksia harmaaseen arkeen :)

Lanka: Novita Mambo, 215 grammaa
Puikot: 8.0mm

Toinen valmistunut hamsterityö on tämä kauluri/poncho/keeppi tai mikä nyt onkaan. Sen olisi kuitenkin tarkoitus estää kylmää tuulta luikertelemasta sisään takinkauluksesta. Muokkasin hieman alkuperäistä mallia leveämmäksi ja pidemmäksi, sekä tein kauluksesta umpinaisen. Puikoilta pudottuaan tekele vaikutti hieman pieneltä, mutta reippaalla pingotuksella sai ihmeitä aikaan, ja tämä on juuri sopiva takin päällä pidettäväksi. Lankaakin oli aivan täydellinen määrä, jäljelle jäi tästäkin vain muutama metri. Ja ai että se on mahtava tunne, kun saa kulutettua jonkun varastoissa kauan pyörineen langan ihan kokonaan johonkin projektiin!

Tänään valmistui myös huivi vironvillasta, mutta siitä lisää kunhan saan sen kuvattua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti