sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Heinäsirkanvihreä

Jokunen aika sitten selasin kirjastossa käsityölehtiä, ja bongasin Modassa kivan näköisen neuletakin. Hieman epäluuloisena aloin tutkia ohjetta, koska kokemukseni mukaan käsityölehtien mallit ovat kovin usein mallia palapeli alhaalta-ylös. Tämä takki osoittautui kuitenkin ylhäältä-alas neulottavaksi raglaniksi, ja mallin suunnittelijaksi paljastui Veera Välimäki. Yes please, tämän mie tahdon neuloa!


Lanka: 2 vyyhteä Wollmeise Pure 100% Merino Superwashia värissä Grashüpfer 
(lankaa jäi yli noin metri)
Puikot: 3.0mm

Ohjeen linkki vie ravelryyn, mistä ohje on ostettavissa englanninkielisenä. Suomenkielisenä ohje on julkaistu Modassa 3/2011.


Lopputulosta rakastan suunnattomasti, mutta neulomiskokemus oli välillä hieman tuskainen. Yleensähän Veeran ohjeet ovat erittäin selkeitä ja yksityiskohtaisia, mutta ilmeisesti ohjetta oli hieman modattu (heh heh) lehteen mahduttamiseksi. Hieman meinasi jäädä epäselväksi montako kertaa mitäkin kavennuksia ja levennyksiä toistetaan, ja jouduin useamman kerran tiiraamaan apua  ravelryn projektikuvista.Eilen kokoonnuimme paikallisen neuleporukan kanssa luokseni neuletapaamiseen. Minä käytin tilaisuuden hyväkseni, ja raahasin Villaviidakon Emman hetkeksi jos toiseksikin ulos kuvaamaan valmistuneita neuleitani. Taideopiskelijalla meinasi mennä hermo hankalanväristen neuleiden kanssa: jos neule näytti oikean väriseltä, oli koko muu maailma sininen. Mutta upeita kuvia Emma jälleen kerran otti - siis kiitos ja anteeksi :D8 kommenttia:

 1. Tää on niin upea. Oon itsekin meinannut jonain päivänä kaivaa sen Modan tuolta hyllystä esiin, mutta ou nou, jos ne ovat sotkeneet Veeran ohjeen.

  VastaaPoista
 2. Täälä mä hirnun tuolle ohjeen modaamiselle. Hohohoho! Negatiiviset ajatukseni suomalaisia neulelehtiä kohtaan nousevat taas pintaan. Perskuta - kyllä ne varmaan vielä joskus parantavat tapansa!
  Takista tuli kertakaikkisen hurmaava, väri on just oikea sulle!

  VastaaPoista
 3. Takki on kyllä upea, ja kuvat myös. Ja oli kivaa käydä neulomassa! Kiitos!

  VastaaPoista
 4. Kaunis neuletakki ja minusta malli näyttää näissä kuvissa houkuttelevammalta kuin Modan kuvissa. Jos väri toistuu kuvissa oikein, on se todella kaunis vihreä!

  VastaaPoista
 5. Did you hear there's a 12 word sentence you can say to your partner... that will trigger deep feelings of love and impulsive attraction for you buried inside his heart?

  Because deep inside these 12 words is a "secret signal" that fuels a man's impulse to love, treasure and protect you with all his heart...

  12 Words That Fuel A Man's Desire Impulse

  This impulse is so built-in to a man's mind that it will make him work harder than ever before to build your relationship stronger.

  Matter-of-fact, fueling this dominant impulse is absolutely essential to having the best ever relationship with your man that once you send your man a "Secret Signal"...

  ...You'll immediately notice him expose his mind and heart to you in a way he's never experienced before and he'll see you as the only woman in the galaxy who has ever truly appealed to him.

  VastaaPoista
 6. "Thank you for nice information
  Please visit our website unimuda and uhamka . . . . . . . . . . . . . . . .

  VastaaPoista